General Info

Cableland, Official Residence of the Mayor of Denver, is a 19,500-square-foot mansion, originally owned by cable TV mogul Bill Daniels. Built originally for Daniels, this home spans eight lots and is located in Denver’s Hilltop neighborhood. Daniels donated it to the City and County of Denver as the Official Residence of the Mayor and for nonprofit organizations to use for fundraising. Since 1986, $20 million has been raised at the house. Exterior features include a multi-level outdoor pool, heated driveway and squirrel condominiums. Interior features include a grand room for 200 people, dining room, and closed-circuit television system.

Residence Features

Descending from the foyer into the Grand Room with its soaring ceilings, you are immediately transported into a world of opulent style. The textured walls, reflective ceiling features, and tiered multi-level lighting interspersed with skylights and banded chandeliers generate contemporary polish while softening the room’s scale. A rich earth-tone palette adds warmth to elegant furnishings that envelope guests with comfortable seating. On a raised platform, a podium is viewed through a closed-circuit television system to points throughout the house. This enables speakers to facilitate fundraising events throughout the public area, often including entertainment and video viewing. It also enables a master of ceremonies to enhance audience participation through the closed-circuit camera that’s perched high above.

The grand room features four hospitality centers. Each establishes an intimate environment distinguished by shapes and textures. This assures comfort during large and small gatherings. A semi-circular bar lies in a corner beneath an enormous overhead TV screen, visible throughout the room. It is one of Cableland’s 88 televisions. Beneath a grand crystal chandelier, the dining room provides ample space for six immense tables seating 48. It contains yet another TV concealed behind a decorative wall. Food for all Cableland functions is prepared in an adjacent catering kitchen.
Ceiling-to-floor windows permit guests to overlook the outdoor pool, which is encircled by multi-level, terraced landscaping and fountains that mimic the indoor shapes and angles. A bathhouse, decorated in a lush motif, includes a guest lounging area and additional restrooms. A covered patio, stylish service bar and separate guest house lie off the pool area.

A wing off the main entrance houses Bill’s private quarters, now the Mayor’s Residence, (two bedrooms, two baths, kitchen, media viewing room, and health spa). Here, a darker, cooler color scheme and scaled down architecture reflect Bill’s personal taste. The media viewing room, a home theater with a wall of 64 TVs, each tuned to a different cable channel, and built-in, large screen TV, rivals most theaters for video and sound quality.

general